Gerlachusbier
Image default
Energie

De gevaren van een stroomstoring in een varkensschuur

Als varkenshouder wil je natuurlijk het beste voor je dieren: je zorgt ervoor dat ze een zo goed mogelijk leven hebben en je geeft ze een fijne leefplek. En bij die fijne leefplek hoort natuurlijk een goed geventileerde stal. Maar die ventilatie is niet alleen voor het comfort: die is hartstikke noodzakelijk. Een grote groep varkens ademt namelijk nogal wat zuurstof weg, dus als de ventilatie uitvalt is het belangrijk dat de stroom snel terug is om de varkens in leven te houden. Laat Elektricien regio Zoetermeer daarom ervoor zorgen dat jouw elektra tip top in orde is.

Andere maatregelen om de dieren veilig te houden

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat er nooit een stroomstoring ontstaat, maar je kan nou eenmaal niet alles voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er altijd stroom beschikbaar is. Ten eerste is een noodaggregaat een oplossing. Hiermee zorg je ervoor dat de ventilatie het de eerste tijd van een stroomstoring het nog blijft doen en de elektricien de tijd heeft om te komen. Een alarmsysteem dat ervoor zorgt dat je van de storing weet zodat je het aggregaat aan kan zetten is ook aan te raden.

Laat niet elke willekeurige elektricien het werk doen

De ene elektricien is de andere niet. Het is het verleden wel eens gebeurt dat een elektricien bij onderhoud aan een varkensschuur het alarm heeft uitgeschakeld, maar na het onderhoud is vergeten het alarm weer in te schakelen, met alle gevolgen bij de eerstvolgende stroomstoring van dien. Een goede elektricien als Elektricien regio Zoetermeer maakt een dergelijke beginnersfout niet meer. Maar er zijn meer voordelen aan in zee gaan met een goede elektricien. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat de kans op volgende storingen verkleind wordt.