Steeds meer worden ondernemers zich er van bewust dat ze moeten voldoen aan onder andere de richtlijnen van HACCP. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen en de voedselveiligheid voor de klanten te kunnen garanderen is dit ook van essentieel belang. Door een preventief voedselveiligheidsyteem als HACCP te hanteren is dit ook makkelijker te realiseren. HACCP regelsDe cijfers liegen er niet om. Jaarlijks lopen zo’n 700.000 mensen tegen een voedselvergifiting op. Dit kan voorkomen worden door te voldoen aan de richtlijnen van HACCP. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. HACCP is een voedselveiligheidsysteem waarmee een gevarenanalyse gemaakt wordt van de kritische controle punten binnen een productie proces. De CCP’s zijn de kritische controle punten in het proces die gecontroleerd en beheerst dienen te worden om eventuele gevaren te voorkomen. De HACCP richtlijnen houdt vast aan 7 principes:
HACCP thermometerTemperatuur is de kern van de richtlijnen van HACCP. Om de kwaliteit van het product zo goed mogelijk te behouden is de juiste temperatuur essentieel. Een HACCP thermometer kan daar o.a. bij helpen. Met een HACCP thermometer kan uitermate eenvoudig insteek- en/of dompelmetingen uitgevoerd worden.
De thermometer beschikt over een insteekvoeler. In de insteekvoeler bevindt zich een temperatuursensor. Door de insteekvoeler ca. 3 cm in het product te steken kan de juiste temperatuur gemeten worden. Na afronding van de meting is het noodzakelijk om de thermometer te reinigen met de voelerreinigingsdoekjes om kruisbesmetting te voorkomen. Het is belangrijk dat er gebruikt gemaakt wordt van een kwalitatief goede thermometer. De thermometers worden over het algemeen ingezet gedurende veeleisende omstandigheden. Het is essentieel dat een thermometer dan ook juist blijft meten.
|
https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx |