Gerlachusbier
Image default
Kinderen

Wat voor activiteiten doen ze in een kinderdagverblijf

Een kinderdagverblijf is de beste plek voor kinderen waarvan de ouders heel druk zijn, op een kinderdagverblijf zijn de kinderen namelijk omringt met andere kinderen en worden er allemaal leuke activiteiten gedaan. Het doel van een kinderdagverblijf is ook om kinderen educatief te ontwikkelen en meer kennis bij te brengen, kinderen leren dan ook erg veel op een kinderdagverblijf. Hieronder kun je meer lezen over de activiteiten die worden gedaan op een kinderdagverblijf. 

Puzzelen

Puzzelen zorgt ervoor dat kinderen ruimtelijk inzicht krijgen, ze moeten namelijk kijken welk stukje waar past en of het plaatje uiteindelijk wel klopt. Het maken van een puzzel kan ook worden gedaan als samenwerkingsopdracht, de kinderen leren hierdoor namelijk ook te overleggen en op een goede manier samen te werken. Dit samenwerken gaan de kinderen hun hele leven lang nodig hebben, het is dus goed om hier al op jonge leeftijd mee te beginnen. 

Spelletjes spelen

Het spelen van spelletjes zorgt ervoor dat kinderen zich educatief goed ontwikkelen, ze moeten namelijk de regels begrijpen het spelletje spelen. Je krijgt hierdoor dus ook dat de kinderen hun strategisch inzicht vergroten, op latere leeftijd kunnen deze kinderen dus veel beter strategieën maken.

Bewegen

Bewegen is voor jonge kinderen erg belangrijk, kinderen die veel bewegen zitten namelijk lekkerder in hun vel. Het is voor kinderen ook heel gezond om veel te bewegen omdat ze hierdoor hun energie kwijt kunnen, de kinderen worden hierdoor dus ook een stuk rustiger. 

Leren over eten

Gezond eten is iets wat je je hele leven lang moet doen, voor kinderen is het dus ook belangrijk om al vroeg te leren over wat gezond eten is. Het wordt hierdoor namelijk heel normaal om gezond te eten, kinderen gaan gezond eten ook lekkerder vinden omdat ze dit vanaf jonge leeftijd al hebben gedaan.