Car Tuning – Alles over het afstemmen van de motor

Auto-afstemming is de opzettelijke wijziging van een voertuig om deze te optimaliseren voor een andere reeks specifieke prestatiebehoeften van diegenen die het in eerste instantie is ontworpen om te vervullen. Meestal zal dit meestal een grotere dynamische rijcapaciteiten zijn en een grotere motoruitvoer, maar soms kunnen auto’s worden gewijzigd om een betere brandstofverbruik, meer vermogen of soepelere werking te geven. Tuning wordt vaak gedaan als een hobby en is erg leuk, vooral als je betrokken bent bij het afstemmen van competities om te zien wie de meest bekwame tuner is. Mogelijk kunt u zelfs overwegen uw wijzigingen aan anderen te verkopen als u voldoende bent of u besluit om competities voor de tuning van de auto in te voeren. Als u overweegt met het invoeren van een auto-tuning-competitie, overweeg dan deze tips en informatie voordat u begint.

  

Het eerste wat u moet weten is dat aftermarket Automotive-apparaten en -onderdelen niet zijn toegestaan in wedstrijden. Concurrentie is strikt voor de fabriekscertificeerde auto’s, dus zorg ervoor dat u de cars-inloggegevens controleert om er zeker van te zijn dat het legaal is. Je moet ook vermijden dat auto’s die op de rand zijn om te worden verboden omdat deze auto’s vaak het potentieel hebben om schade aan andere auto’s te veroorzaken. Tuning en modificaties kunnen illegaal worden als ze een aanzienlijk veiligheidsrisico veroorzaken of een prestatievoordeel creëren dat gemakkelijk kan worden misbruikt.

 

Enkele gemeenschappelijke aanpassingen die auto-tuning-wedstrijden zoeken zijn krachtwinsten en meer snelheid.

Veel fabrikanten werken er hard aan om turbochargers en andere methoden te ontwikkelen om pk te vergroten en ook sneller auto’s, meer springen en veel lichter maken. Turbochargers kunnen vaak worden gemaakt met een hogere compressieverhouding die meer vermogenswinsten toestaat, maar deze kunnen een extra fase vereisen om goed te werken, waardoor de motorenmotor meer brandstof te verbranden.

 

Uw auto-power unit of ECU is de hersenen van het hele motiosysteem en het modificeren van het zelf kunnen ongewenste gevolgen maken. Als u de timing of boost van uw motoren wilt wijzigen, moet u eerst een afstemmingswinkel raadplegen die u vervolgens zal adviseren over de beste wijziging voor uw specifieke voertuig. Misschien moet u ook extra afstempartijen kopen. Je tuner zal je waarschijnlijk vertellen welke componenten nodig zijn om je modificatie te voltooien, maar er is soms veel creativiteit nodig bij het uitvoeren van wijzigingen.

Deze suggesties mogen alleen worden uitgevoerd door ervaren tuners die precies weten wat ze doen.

 

Het stimuleren van de verbranding van de interne verbrandingsmotoren is erg populair als het gaat om elektriciteitsverbeteringen. Met behulp van een programmeur kunt u de timing van uw luchtinlaat of de duur van de verbrandingskamerspray wijzigen. Dit kan het brandstofverbruik aanzienlijk verbeteren en de bovenste eindkracht van uw voertuig verhogen. Een hogere compressieverhouding creëert meer turbulentie aan de brandstof, die de efficiëntie van de verbranding verbetert. Turbochargers worden deze dagen populairder en sommige tuners maken turbochargers zonder de behoefte aan aanpassingen aan het blok van de motoren.

 

Bij het afstemmen van uw auto moet u ook overwegen hoe uw motor wordt uitgevoerd met een verhoogde stroom en een verbeterde verbranding. Er zijn veel extra dingen die kunnen worden gedaan om de manier waarop uw motor loopt te verbeteren. Het afstemmen van de timing van de inname en de uitlaat is een populaire trend geworden, omdat het de prestaties van de motor verhoogt. Er zijn veel hoogwaardige auto’s afgestemd op een hoger niveau van brandstofefficiëntie en verhoogde betrouwbaarheid. High Flow Fuel Injectors helpen de brandstof sneller en verbeteren ook de verbranding. Extra afstemming op de uitlaat is een nieuwe roestvrijstalen backbox, luchtinlaathanger, nieuwe uitlaatgas en katalytische converters.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance

Dit vind je misschien ook leuk...