Gerlachusbier
Image default
Aanbiedingen

Hoe weet u of het tijd is voor een nieuwe kattenbak?

Hoe weet u of het tijd is voor een nieuwe kattenbak?

We weten allemaal wanneer het tijd is om de kattenbakvulling op te ruimen en te vervangen, maar hoe vaak moet u de kattenbak zelf vervangen? Hoe vaak u de kattenbak van uw kat vervangt, hangt af van een aantal factoren, zoals het materiaal van de kattenbak, hoe vaak u hem schoonmaakt en hoeveel katten hem gebruiken. Zo bepaalt u wanneer en hoe vaak u de kattenbak van uw kat moet vervangen:

De standaard plastic kattenbak

Over het algemeen moet u een plastic kattenbak jaarlijks vervangen. Als u maar één kat in huis heeft die een standaard plastic kattenbak gebruikt, is het een goed idee om deze één keer per jaar te vervangen. De plastic kattenbak van uw kat kan eerder aan vervanging toe zijn, afhankelijk van hoe vaak u de kattenbak schoonmaakt. Kattenurine die in de bak zit is zuur, en als het te lang blijft zitten kan het plastic gaan eroderen. De kattenbak van uw kat gaat er ook raar van ruiken, zelfs als u hem grondig schoonmaakt. Als u meer dan één kat in huis heeft die een plastic kattenbak gebruikt, is de kans groot dat u deze eerder moet vervangen. En als de plastic kattenbak van uw kat al stinkt, gevlekt of geschuurd is, dan is het tijd voor een nieuwe.

Heeft u krassen? Tijd voor vervanging

Vervang ook bekraste kattenbakken. Een beetje slijtage van de kattenbak is te verwachten. Maar als u veel krassen van uw kat ziet wanneer u de kattenbak schoonmaakt, is het tijd om hem te vervangen. Waarom? Omdat deze krassen heel moeilijk schoon te maken zijn – en ze zijn de perfecte plaats voor urine of uitwerpselen om vast te komen zitten. Het vervangen van een bekraste kattenbak is meer een preventieve maatregel dan iets anders, maar het is de moeite waard om die rotzooi te voorkomen!

Vervang ook de bekleding van de kattenbak

Vergeet de bekleding van de kattenbak niet! Er zijn tal van stijlvolle manieren om de kattenbak van uw kat verborgen te houden. Maar welke meubelstukken of kattenbakhoezen u ook gebruikt, u moet ze ook regelmatig vervangen.

Als u een kattenbakbekleding van hogere kwaliteit hebt, zoals een kast, moet u die net zo regelmatig schoonmaken als de kattenbak van uw kat. Anders kan de kattenbakbekleding beschadigd raken door de kattenbakvulling die uw kat mee naar buiten sleept.

Bij twijfel, één keer per jaar

In het algemeen moet u de kattenbak van uw kat één keer per jaar verschonen. Sommige mensen doen dit op een speciale dag, zoals de adoptiedag van hun kat of een feestdag, zodat ze het niet vergeten. Als u een duurdere kattenbak hebt, hoeft u deze niet zo vaak te vervangen als een plastic exemplaar.

Het is de moeite waard om uw kattenbak regelmatig te vervangen, niet alleen om te voorkomen dat uw huis die onaangename geur krijgt, maar ook om uw kat gelukkig en gezond te houden – en de kattenbak te gebruiken!

Wat te zoeken in een kattenbak

Kattenbezitters weten hoe kieskeurig katachtigen kunnen zijn over waar ze hun behoefte doen. Om uw huis schoon en fris te houden en rommel te voorkomen, moet u een kattenbak zorgvuldig kiezen. Het ontwerp, de grootte, de vorm en de kenmerken kunnen de badkamergewoonten van een kat maken of breken. Wat zijn de beste kattenbakken? Wij hebben voor elk budget de beste keuze gemaakt.

Grootte

Niet alle katten zijn even groot, en dat betekent dat ook niet alle kattenbakken dat moeten zijn. Grotere katten hebben grotere kattenbakken nodig, anders kunnen ze krap zitten en hun behoefte buiten de bak doen.

Hoogte

Ook de hoogte van de kattenbak is van belang. Over het algemeen zijn kattenbakken met zijkanten van 5 tot 7 inch prima voor de meeste katten. Als uw kat echter slecht kan mikken of de neiging heeft om kattenbakvulling rond te schoppen, hebt u misschien een optie met hogere zijkanten nodig – of zelfs een deksel, dat u het gedoe bespaart van het opruimen van kattenbakvulling en plas van de vloer.

Stijl

Hoewel niet de belangrijkste overweging, kunt u ook nadenken over het ontwerp van uw kattenbak, vooral als u van plan bent deze in een centrale ruimte van uw huis te plaatsen. Veel mensen geven de voorkeur aan strakke, moderne stijlen, omdat die minder storend zijn. Als u de kattenbak echt niet wilt zien, kunt u ook “verborgen” opties vinden, die de bak in een bijzettafel of ander meubelstuk plaatsen.