Gerlachusbier
Image default
Dienstverlening

Een Stroomstoring in huis: Help! Wat nu?

Stel je voor, je zit `s avonds lekker op de bank voor de televisie met een hapje en een drankje. Ineens zit je in het pikkedonker. Tv is uit, lampen zijn uit en de vriezer staat op ontdooien. Help! Wat nu? Dit is een herkenbaar scenario voor velen. Stroomstoring komt voor op de momenten die niemand uitkomt. Op zo’n moment kun je een elektricien inschakelen, zoals Elektricien Amsterdam. Een elektricien kan je stroomstoring in een wip verhelpen. Voor het vervolg is het misschien handig als je weet wat je in eerste instantie zelf kunt doen. Lees hieronder een aantal tips bij stroomuitval en kortsluiting

Wanneer moet je een Storingsdienst inschakelen

Je hoopt natuurlijk dat het geschetste scenario jou nooit overkomt, maar helaas gebeurt dat behoorlijk vaak. Over het algemeen kun je deze storingen zelf verhelpen. Je kunt zelf thuis in de meterkast kijken en checken of er stoppen uit zijn. Deze stop kun je dan vervangen. Daarnaast is er nog iets wat je zelf kunt doen. Je kunt ook alle snoer apparaten een voor een uit het stopcontact halen. Schakel de stop weer in en steek de snoeren stuk voor stuk weer in het stopcontact. Wanneer de stop weer eruit gaat, dan heb je de boosdoener gevonden. Daarom is het erg belangrijk elektrische apparaten tijdig te controleren op gebreken.

Stroomstoring in de meterkast

Stroomstoring in jouw huis kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan een centrale stroomstoring zijn, waardoor de hele woonwijk zonder stroom zit. Er kunnen problemen zijn bij de leverancier. De meterkast in jouw huis kan overbelast zijn, zoals eerder genoemd. Een stroomstoring kan ook voorkomen door een kortsluiting in de meterkast. In dit geval kun je beter een elektricien inschakelen. Zelf gaan rommelen in de meterkast kan problemen opleveren en is daarnaast ook erg gevaarlijk. De elektricien kan het probleem verhelpen zodat jij weer lekker verder kunt genieten van je avondje televisie.