Gerlachusbier
Image default
Dienstverlening

Waar je aan moet denken bij een verhuizing

De verhuizing is voor veel mensen een stressvolle periode die vaak weken kan duren, omdat voor veel mensen de stress begint op de dag dat zij definitief te horen krijgen dat de woning verkocht of verhuurd is of dat er een nieuwe woning bevestigd wordt. Het verhuizen is vaak een emotioneel proces wat al voor een vol hoofd zorgt, maar ook is de druk om alle spullen in te pakken voor veel mensen erg vermoeiend. Veel mensen vinden dit vervelend en willen alles van tevoren goed geregeld hebben en besluiten daarom om verhuisbedrijf Almere in te schakelen om hen te helpen bij deze klus. 

Verhuizers inschakelen

Verhuizers weten als geen ander hoe zij snel en zonder grote problemen de spullen van A naar B moeten krijgen. Zij hebben een grote verhuiswagen waar alle spullen vakkundig ingezet worden en deze wordt dan naar de nieuwe woning gereden. Hoe meer spullen je hebt, hoe verstandiger het is om een verhuisploeg in te huren. Zij kunnen je ook gemakkelijk helpen bij het sjouwen van alle spullen, zo ben je minder of eigenlijk niet afhankelijk van mensen om je heen. 

Inschrijven bij de nieuwe gemeente

Wanneer je nieuw in de gemeente komt wonen, dan is het belangrijk dat je je wel inschrijft bij de gemeente. Dit kun je vaak tussen de 4 weken tot 5 dagen voor de officiĆ«le verhuizing doen. Hier heb je al wel een huurcontract of een akte van levering voor nodig die door beide partijen ondertekend is om zo ook bij de gemeente aan te geven dat zij een bewoner toe kunnen voegen. Bekijk voor jouw nieuwe gemeente wat hier de tijden voor zijn om dit tijdig geregeld te hebben. 

Adressen aanpassen

Er komt vaak nog veel meer kijken bij een verhuizing. Zo is het belangrijk dat je alle adressen aanpast bij bedrijven waar je post van krijgt. Sommige instanties zullen de adreswijziging doorkrijgen via de gemeente, maar dit geldt niet voor alles. Vraag hier dus goed naar tijdens uw bezoek aan de gemeente. Ook is het handig om te kiezen voor een andere huisarts en tandarts wanneer je deze niet langer in je buurt hebt. Zo kun je altijd in de buurt terecht wanneer dit echt nodig is en dat is erg belangrijk.