Gerlachusbier
Image default
Winkelen

De best verkochte boeken tijdens de Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog was een tijd van oorlog, bezetting, vervolging en destructie. Maar het was ook een tijd aan creativiteit en kennisontwikkeling. Boeken waren een belangrijke bron om informatie over de oorlog te verzamelen, zelfs in de meest grimmige omstandigheden. Inmiddels is er een grote selectie boeken die deze historische gebeurtenissen weerspiegelen, onderzoeken en verduidelijken. We hebben hieronder de meest verkochte boeken tijdens de Tweede Wereldoorlog opgesomd.

1. All Quiet on the Western Front

All Quiet on the Western Front was één van de meest verkochte boeken tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verhalen uit het boek gaven een realistischer inzicht in de verwoestingen, waaraan de soldaten op het slagveld blootgesteld werden. Het boek ging om meer dan alleen oorlog. Het ging ook over hoe de soldaten na de oorlog verder moesten.

2. Mein Kampf

Mein Kampf was een autobiografie van Adolf Hitler waarin hij zijn ideeën, overtuigingen en plannen voor Duitsland onthulde. Hoewel Mein Kampf vaak als antisemitische boek wordt bestempeld, is de tekst zelf een veelzijdiger onderzoek naar Duitse politiek en cultuur. Het boek werd herwerkt in 1945, maar de oorspronkelijke editie werd al zeer populair in de jaren 30, de tijd dat de oorlog begon.

3. The Diary of Anne Frank

Dagboeken van Anne Frank is een verzameling dagboeken die Anne Frank als tiener schreef tijdens haar verblijf in een verbergplek in Amsterdam. De dagboeken werden bekend als de ‘Anne Frank-bundel’ en worden algemeen beschouwd als een van de meest sprekende documenten uit de Tweede Wereldoorlog. Het boek is al meer dan 80 jaar een bestseller, waardoor Anne Frank de wereldbekende iconisch figuur is die ze vandaag de dag is.

4. The Catcher in the Rye

The Catcher in the Rye, geschreven door J.D. Salinger, werd in 1951 gepubliceerd, maar werd al een bestseller tijdens de Tweede Wereldoorlog. De centrale thema’s van het boek zijn adolescentie, identiteit, verlies, verdriet en verwaarlozing, waardoor het boek veel mensen aansprak die op zoek waren naar een emotioneel omsluitend verhaal.

5. The Code Book

De Code Boek, geschreven door Simon Singh, is een bestseller over de geschiedenis van de codes en codeerkunst. Deze codes waren van groot belang tijdens de Tweede Wereldoorlog, omdat ze werden gebruikt om geheime communicatie te verbloemen. Dit boek geeft een gedetailleerde achtergrond van de technologie achter cryptografie en hoe deze tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door regeringen.

6. The Good Soldier Švejk

The Good Soldier Švejk is geschreven door de Tsjechische schrijver Jaroslav Hašek. Het boek werd gepubliceerd in 1923 en is ook een bestseller tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek volgt de avonturen van de Tsjechische soldaat, Švejk, tijdens diens dienst in de Oostenrijk-Hongaarse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog.

7. The Bridge over the River Kwai

De Bridge over the River Kwai is geschreven door Pierre Boulle en werd in 1952 gepubliceerd. Het boek geeft ons een nauwkeurig beeld van de Tweede Wereldoorlog en de verwoestende gevolgen hiervan. Het boek vertelt het verhaal van de aanleg van de Kwai-brug door gevangenen van de Japanse keizerlijke strijdkrachten en de manier waarop deze mensen uiteraard hebben geweigerd de brug te voltooien. Kortom, de meest verkochte boeken tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn een interessante verzameling boeken waaruit jarenlang kennis is te hebben vergaard over deze geschiedkundige gebeurtenis. Kies een boek uit bovenstaande lijst, of meer, en lees zelf een gedetailleerde beschrijving van wat er gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je meer wilt weten over de best verkochte boeken tijdens de Tweede Wereldoorlog, kun je deze best verkochte boeken tweede wereldoorlog bekijken.