Gerlachusbier
Image default
Entertainment

Waarvoor kan je bier gebruiken?

Waarvoor wordt bier gebruikt?

 

Bier is het meest gedronken drankje van de Nederland, Europa en de wereld. Maar waar wordt bier nog meer voor gebruikt? Bier wordt al gedronken sinds de 16e eeuw en kent meerdere toepassingen ondertussen. Bier wordt met name gedronken en ook in vele verschillende varianten. Er zijn duizenden biermerken en biersoorten beschikbaar ter consumptie. Bier word daarnaast ook gebruikt bij spelletjes zoals beerpong, hierbij wordt het bier juist erg snel gedronken.

 

Bier wordt ook gebruikt in de keuken

Bier wordt inmiddels ook gebruikt bij vele gerechten en in de keuken. Zo wordt er gemarineerd in bier maar ook gebakken en gebraden. Dit is een culinaire toepassing van bier op gerechter waarbij het ook bij ons voedsel beland. In een goed restaurant kan je zo wel eens gerechten vinden die in een speciale biersoort zijn klaargemaakt. Los van de keuken word bier ook gebruikt voor gezondheidstoepassingen of het wassen van kleding gek genoeg. Bier is inmiddels ook bij elke winkel, supermarkt of groothandel te verkrijgen en kan enorm variëren in prijs. In landen als Duitsland vind je zelfs bier bij de tankstations!

 

Beerpong en andere bierspellen zijn een sport

Bier drinken is ook bijna een nationale sport geworden in sommige landen. Van bier drink wedstrijden tot biershows en voorstellingen, je kan het je zo gek niet meer bedenken. Maar alle volwassenen die bier drinken zullen dit inmiddels wel kennen. Bier drinken wordt soms een status symbool. Wie kan het snelste een biertje leeg drinken? Wie kan het meeste drinken? En wie is goed in bierspellen? Vooral onder jonge volwassenen is dit echt een hype. Waarbij ouderen sneller wijn drinken is bier een stuk goedkoper en kan in massa gedronken worden. Pas wel op met het teveel nuttigen van bier, hier krijg je niet alleen een bierbuikje van maar ook kapotte hersen cellen!