Gerlachusbier
Image default
Eten en drinken

Is het mogelijk om thuis zelf bier te brouwen?

Heb je er ooit aan gedacht om thuis bier te maken? Ben je dol op IPA’s en wil je genieten van de sensatie van het zelf bier brouwen? Nou, thuis bier maken is mogelijk, maar daar heb je specifieke tools en ingrediënten voor nodig. Met een bierbrouw pakket is brouwen een fluitje van een cent

Bier maken vereist speciale ingrediënten en veel tijd en geduld. Maar als je bereid bent om je onderzoek te doen en de nodige inspanningen daarvoor te leveren, dan kun je op zijn minst een deel van de tijd zelfgebrouwen bier maken. Laten we dus bespreken hoe het wordt gemaakt en wat de ingrediënten zijn die ervoor nodig zijn.

De ingrediënten:

Om thuis bier te kunnen brouwen, heb je bepaalde ingredienten nodig, deze zijn hieronder uitgewerkt:

– Gist: Gist is een eencellig organisme dat wordt gebruikt om het wort (een vloeistof gemaakt door de ruwe granen te koken) te fermenteren. De gist zet vervolgens de suikers in het wort om in alcohol die vervolgens door de brouwer wordt geconsumeerd. Als gist het wort niet fermenteert, zal het gewoon sterven. Er moet dus een bepaalde hoeveelheid van in je zelfgebrouwen bier zitten

– Granen: Granen worden eerst door een mouterij gemout om vervolgens geschroot te worden. Geschrote granen gebruik je om te maischen. Tijdens het maischen haal je suikers uit de granen om door de gist te kunnen worden vergist.

– Water: Het wort dat wordt gebruikt om bier te maken is water dat gekookt is. Het is dus belangrijk om altijd warm water te gebruiken en geen koud water. Koud water zal je niet helpen om het bier te krijgen zoals je het wilt.

– Hop: Hop geeft het bier uiteindelijk bitterheid en hop aroma. Zonder hop zal je geen lekker bier kunnen brouwen.

Het brouwsel:

Zodra alle ingrediënten zijn verzameld, kan het brouwsel worden gestart. Bier kan in 3 stappen worden gemaakt:

– Wort maken: Dit verwijst naar de vloeistof die door gist tot bier wordt gefermenteerd. Het moet worden gefermenteerd bij temperaturen tussen 65 en 75 graden Fahrenheit gedurende 60 minuten, afhankelijk van de bierstijl

– Vergisting: Dit is wanneer de vloeistof wordt gefermenteerd tot bier. Het ongeveer 2 tot 4 weken laten rijpen geeft een betere smaak en aroma aan je zelfgebrouwen bier

– Bottelen: Zodra de vergistingsproces is voltooid, kunt u uw brouwsel bottelen in herbruikbare flessen of gerecyclede wijnflessen. Zorg ervoor dat je elke fles goed dopt, zodat ze niet lekken.

Conclusie

Je hebt ook wat gereedschap nodig om je eigen zelfgebrouwen bier te maken. De brouwkit bevat alles, van fermentatie-emmers tot de luchtsluizen, slangklemmen en al het andere dat je nodig hebt. Met deze stappen en de ingrediënten is thuis bier maken mogelijk.

 

Gerelateerde artikelen

Welke Spaanse wijn past bij jouw gelegenheid?

Surinaams eten en bier, is dat een goede combi?

Een whisky proeverij zorgt voor een leuke avond