Gerlachusbier
Image default
Aanbiedingen

Zo koop je de beste koelkast

Een koelkast is een vrij vanzelfsprekend onderdeel van eigenlijk elke woning. Toch is een koelkast natuurlijk wel van groot belang. Wanneer je een nieuwe koelkast moet kopen moet je daarom op een aantal zaken letten. Je wilt een koelkast met een goede afmeting, misschien met een vriesgedeelte, die zuinig is en voldoet aan je eisen qua uiterlijk en indeling. Toch nog best lastig dus. Met onderstaande tips is een koelkast kopen voortaan een stuk makkelijker, zodat ook jij de beste koelkast voor jouw woning weet te kiezen!

Begin met de maat

Het lijkt logisch, maar de juiste maat koelkast is heel belangrijk. Een te kleine koelkast is natuurlijk niet handig, omdat je simpelweg ruimte te kort komt. Een te grote koelkast wil je ook niet, want hoe groter de koelkast hoe hoger het verbruik van energie. Dat is natuurlijk zonde. Kijk uiteraard ook naar de plek waar hij moet staan, zodat de koelkast hoe dan ook past.

Kijk naar het vriesvak

Misschien wil je een koelkast met een vriesvak erbij, als je niet een losse vriezer hebt. Dat is zeker mogelijk. Probeer ook wel goed in te schatten hoeveel vriesruimte je nodig hebt, want het vriesgedeelte bepaald voor het grootste deel het gebruik en daarmee de kosten. Dat komt omdat vriezen uiteraard meer energie kost dan koelen.

Kijk goed naar het energielabel

Je wil natuurlijk een zo zuinig mogelijke koelkast. Een goede manier om te bekijken hoe zuinig een koelkast is, is door te kijken naar het energielabel. Let wel op, een a+++ label is het zuinigst. Daarnaast kan een grotere koelkast met een zuinig label meer verbruiken dan een kleine koelkast met een minder zuinig label. Kijk dus eerst altijd goed naar de afmetingen!

Kijk naar het echte energieverbruik

Met de vorige tips kun je al een hele goede selectie maken. Daarna kun je nog kijken naar het daadwerkelijke stroomverbruik. Dit staat altijd bij de specificaties en ook op het energielabel. Met een simpele rekensom, kwh x de stroomprijs per kwh, kun je vervolgens berekenen hoeveel de koelkast je aan energie per jaar gaat kosten.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/