Gerlachusbier
Image default
Woningen

5 tips om een moodboard voor interieurontwerp te maken

Het plannen van een kamer make-over kan overweldigend zijn, vooral als je een heel nieuw huis ontwerpt. Als je je verdwaald voelt bij het plannen van een nieuwe kamer, is een moodboard een geweldige manier om te beginnen. Het helpt je niet alleen om erachter te komen wat je zoekt, maar een moodboard geeft je ook de kans om je een voorstelling te maken van het soort ruimte dat je wilt creëren.

Dus, wat is een moodboard precies? In wezen is het een collage van afbeeldingen die ter inspiratie worden gebruikt. Het doel van een moodboard is om je te helpen de stijl, kleuren, esthetiek en het gevoel te bepalen waar je voor gaat – die allemaal bijdragen aan de sfeer van een ruimte – vandaar ‘moodboard’.

1. Plan de esthetiek voordat u koopt

Moodboards worden niet alleen gebruikt om alle stukken te vinden die u in een kamer wilt hebben. Dat is de volgende stap – en u wilt niet vooruit springen. Het moodboard moet komen voordat je iets voor de kamer koopt, en als je eenmaal de esthetiek hebt gevonden waarnaar je op zoek bent, kun je beginnen met winkelen.

2. Overweeg de stijlen die je leuk vindt tijdens Mood-Boarding

Of je nu van een moderne inrichting uit het midden van de eeuw houdt, je grootmoeder aan de kust wilt kanaliseren, of je kinderen hebben gesmeekt om een badkamer met zeemeermin-thema, een moodboard zal je helpen het te plannen. Als je de naam weet van een bepaalde stijl die je leuk vindt, kan het gemakkelijker zijn om afbeeldingen te zoeken en te vinden die overeenkomen met wat je zoekt.

3. Plan geen kamer rond één stuk

Door de ontwerprichting te bepalen voordat u aan een interieurontwerpproject begint, kunt u de strijd vermijden om zich te binden aan een vloer, muurkleur of meubelstuk waar u van houdt en niet in staat zijn om de rest van de kamer erop af te stemmen. Weet je, als je een shirt koopt waar je dol op bent, maar je kunt de broek niet vinden om het bij te dragen? Dat wil je niet met een dure bank of tapijt. Er zijn zoveel componenten waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van een kamer, dus u wilt niet over de rooie gaan. Zorg ervoor dat de vloeren, muurkleuren, raambekleding, verlichting, meubels en kunst allemaal samenwerken. Door een moodboard te maken en de stukken vervolgens af te stemmen op de esthetiek van het moodboard, hoeft u geen tijd en geld te besteden aan het vervangen van een stuk dat gewoon niet werkt. zo wordt het kiezen van slaapkamer laminaat een stuk eenvoudiger.

4. Go Old-School

Er zijn een paar manieren waarop je een moodboard kunt maken. Je zou de ouderwetse route kunnen gaan en een fysiek moodboard kunnen maken door interieurtijdschriften en catalogi te doorzoeken voor inspiratie. Door op deze manier inspiratie op te doen, kun je openstaan voor verschillende stijlen en mogelijk een nieuwe esthetiek vinden die perfect bij je past. Het kan ook leuk zijn om je familie of partner mee te krijgen in deze mood-boarding. We snappen het echter als de gedachte aan overal papierknipsels en de geur van lijm sommige mensen ervan kan weerhouden deze methode te gebruiken.

5. Daar is ook een app voor

Als je niet van de praktische, sluwe methode houdt, is Pinterest een geweldige online optie voor het maken van een moodboard. Daar kunt u afbeeldingen van meubels, decor, stoffen, kleuren en volledige kamers “vastzetten” op uw digitale bord. En als je meerdere kamers tegelijk plant, kun je voor elke kamer een ander bord maken.

Het mooie van het maken van een digitaal moodboard met een platform als Pinterest is dat wanneer je ergens op klikt, je Als je ‘vastgepind’ hebt, brengt het je meestal naar de site waar je die bank, verfkleur, tapijt of raambekleding kunt kopen. Op die manier heb je, wanneer je eindelijk aan je project begint, niet alleen je moodboard ter inspiratie, maar je hebt het ook als een gids over waar je die items kunt vinden.

 

https://vloerenbaas.nl