Gerlachusbier
Image default
Eten en drinken

Zo blijft je bier koud

Frisdranken en alcoholische dranken zoals bier zijn altijd beter als ze koud worden geserveerd. Dit is de reden waarom veel fabrikanten hun best doen om koelkasten en koelboxen te maken om bier en andere soorten dranken koud te houden. Als het gaat om draagbaarheid, zijn koelboxen, inclusief compressor koelboxen, natuurlijk de enige keuze, aangezien koelkasten helemaal niet zijn ontworpen om draagbaar te zijn. Het koelvermogen en de capaciteit van een koelkast maken het echter het beste als je het hebt over het koud houden van je bier. Dus, om te beslissen welk hulpmiddel je gaat gebruiken om je bier koud te houden, moet het gebaseerd zijn op hoe draagbaar je wilt dat de koeler is. Hier volgen 3 manieren om je bier koud te houden.

Bevries je bier met een koelkast

De eerste manier om je bier koud te houden is natuurlijk door het in de koelkast te zetten. Natuurlijk moet de koelkast aan staan ​​en daar is relatief veel elektriciteit voor nodig. Het koelvermogen van een koelkast is echter uitstekend, vooral als het een high-end koelkast is. Als je een blikje bier hebt dat helemaal niet koud is, hoef je het maar een uur of twee in de koelkast te zetten en het is ijskoud. Als het sneller gekoeld moet worden, kan het in de vriezer van de koelkast. In minder dan een half uur is het bier ijskoud en is het volledig bevroren als het langer dan een half uur in de vriezer blijft. De meeste koelkasten hebben een vriezer, dus een vriezer in een koelkast is helemaal geen overbodige luxe. Bovendien hebben koelkasten met twee deuren of meer uiteraard gescheiden vriezers, zodat het vriesvermogen van de gescheiden vriezers meestal veel hoger is. Hoewel een koelkast je bier moeiteloos koud kan houden, zal het zeker niet werken als je een reis wilt maken terwijl je het bier draagt. Het is omdat het een belachelijk idee is om een ​​koelkast mee te nemen op reis.

Koel je bier met een actieve koelbox

Aangezien het gebruik van een koelkast om je bier koud te houden tijdens je reis geen optie is, kun je alleen kiezen voor een koelbox. Koelboxen zelf zijn er in verschillende soorten, maar ze kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in 2 soorten: actieve en passieve koelboxen. Actieve koelboxen zoals dometic koelboxen hebben stopcontacten, waardoor ze letterlijk alles erin kunnen koelen. Ondertussen hebben passieve koelboxen zoals dometic-koelers geen stopcontacten. Zo houden ze alles wat erin zit alleen maar langer koud. Een actieve koelbox is een zeer goede keuze als je met de auto reist. Je hoeft hem alleen maar in het stopcontact van de auto te steken en hij is klaar om alles erin te koelen zolang als nodig is.

Houd je bier langer koud met een passieve koelbox

Als een actieve koelbox geen optie voor je is omdat je niets anders op het stopcontact van je auto kunt aansluiten, dan kan een passieve koelbox nog steeds het werk doen. Hoewel het je bier niet kan koelen, kan het het in ieder geval veel langer koud houden dan wanneer het op een plaats met een kamertemperatuur of hoger wordt gezet. Dit is nog steeds perfect als je van plan bent het koude bier binnen een dag te drinken nadat het in de passieve koelbox is geplaatst.