Gerlachusbier
Image default
Vervoer en transport

Koel-, vriesopslag en wegtransport

Wegvervoer van uw gekoelde of bevroren producten is een delicaat klusje. Of het nu gaat om nationaal of internationaal transport de koude keten mag niet doorbroken worden, zelfs niet bij het laden en lossen. Frigo Group, ISO 9001- en HACCP-gecertificeerd, is specialist als het gaat om transport en/ of opslag. Koeltransport, ook gekoelde logistiek genoemd, omvat het vervoer van bederfelijke goederen die op een specifieke temperatuur moeten worden gehouden om hun versheid en kwaliteit te behouden. Deze goederen kunnen voedsel, geneesmiddelen of bloemen zijn.

Vriesvervoer verwijst naar het vervoer van goederen die bij extreem lage temperaturen moeten worden bewaard, meestal onder het vriespunt. Deze goederen kunnen bevroren levensmiddelen omvatten, zoals ijs en diepvriesmaaltijden, maar ook medische producten die bij lage temperaturen moeten worden bewaard om hun doeltreffendheid te behouden. Diepvriestransport wordt uitgevoerd door gespecialiseerde voertuigen die zijn uitgerust met koelinstallaties om de lage temperatuur te handhaven.

Vrieshuis en vriestunnels

Frigo bevat over een strategisch gelegen koel- en vrieshuis, voorzien van 22.000 palletplaatsen. Om ervoor te zorgen dat producten goed worden ingevroren en op de juiste temperatuur blijven, zijn koelhuizen uitgerust met gespecialiseerde koelapparatuur en isolatie om een consistente, lage temperatuur te handhaven. ER is 24/7 monitoring.

  • palletplaatsen: 22.000 (-18 tot -26o Celsius) en koelopslag: +50 Celsius
  • 100 ton per dag invriescapaciteit
  • vergunningen voor vlees: K en B evenals douanevergunning: Entrepot C

Producten worden vaak op pallets opgeslagen om het gemakkelijker te maken ze in en uit het vrieshuis te verplaatsen met behulp van palletvijzels of vorkheftrucks. Palletvervoer is een gebruikelijke methode om producten van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. Dit doen wij met eigen vrachtauto’s en Nederlandstalige chauffeurs. Overzetten, verladen, orderpicken etc; Frigo levert maatwerk. Naast koel en vriestransport biedt Frigo Group ambient, niet geconditioneerd vervoer. Denk hierbij aan diverse goederen; onderdelen, staal, machines, airco’s etc. Warehousing of opslag behoort ook tot de mogelijkheden. Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wij komen graag met u in contact.

https://www.frigogroup.com/nl/