Gerlachusbier
Image default
Hobby en vrije tijd

Soepelste rit voor minder dan €400

In deze gedetailleerde Hover-1 Alpha-recensie zullen we deze relatieve nieuwkomer in de stepwereld onderzoeken en de vraag beantwoorden waarom het zo snel zo populair is geworden en waarom het op dit moment aan populariteit blijft winnen.

Handmatig

Ik ben een soort handmatige nerd, en ik hou van een duidelijke en gedetailleerde gebruikershandleiding, maar Hover-1 is hier verder gegaan dan de plicht. De handleiding voor de Hover-1 Alpha is compleet en grondig, met diepgaande uitleg over vrijwel alles wat een eigenaar zou moeten weten.

Ik weet dat de meesten van jullie zich niet eens bezig zullen houden met de handleiding , maar ik raad je aan om er in ieder geval doorheen te bladeren, want het bevat een heleboel informatie die je op een dag misschien nuttig zult vinden.

Hover-1 Alpha Basics

De Hover-1 Alpha is zeer eenvoudig te gebruiken en volgt alle standaard best practices als het gaat om het besturen en rijden van de step.

Techniek, bouwkwaliteit , en materialen

De step ziet er zowel betrouwbaar, sterk en stevig uit en voelt betrouwbaar aan.

De stuurpen wiebelt bijna niet. Zoals bij elk budgetmodel, zal er wat wiebelen zijn, maar het zal minimaal zijn, en gezien de prijs van deze step, denk ik dat het een zeer eerlijke handel is. De stang die de stuurpen en het deck verbindt, is bijzonder sterk, wat geweldig nieuws is voor een soepele rit, want dat is een van de belangrijkste punten van elke elektrische step en het dicteert vrijwel de algehele stabiliteit van de hele rit.

Het dek is vrij groot en breed en geeft de step een laag en stabiel zwaartepunt, waardoor hij niet te veel schudt, zelfs bij het rijden over oneffen oppervlakken. Het is bedekt met extra gripvast schuurpapier, dat elke vorm van uitglijden voorkomt. De standaard is erg stevig en in tegenstelling tot sommige andere budgetsteps is het praktisch onmogelijk voor de step om te kantelen terwijl hij erop leunt.

De step heeft bijna geen rare vastzittende delen en de remkabel is alleen zichtbaar een beetje aan de bovenkant.

De stuurbreedte is waarschijnlijk het enige probleem dat ik vind met de techniek van deze step, omdat ik het stuur een beetje smal vind, en dus de controle en draaimogelijkheden verminderen.

Kleuren en design

De Hover-1 Alpha is gewoon… glad, dat is denk ik het juiste woord.

Het is een van de meest gelikte budgetsteps vandaag op de markt. De gepolijste vloeiende lijnen, de zorgvuldige afwerking en het glanzende frame zorgen ervoor dat het zich onderscheidt van alle andere Xiaomi-klonen en copycats. Het ontwerpteam achter deze step had duidelijk een meer gedurfde visie op een iets ander aanbod, voor een esthetisch aantrekkelijker model, en ik geloof dat ze goed werk hebben verricht door het uit te voeren.

Er zijn er genoeg. kleurpatronen beschikbaar. Ze hebben allemaal de details in het zwart (de banden, het dek en de cockpit), maar de hoofdkleur voor het frame is verkrijgbaar in zwart, zilver, blauw, rood en geel. Interessant is dat de prijs kan variëren op basis van de kleur die je kiest en de beschikbaarheid ervan.

Rij soepelheid en gebruikerservaring

Ik geloof dat soepelheid het gebied is waar de step de meeste waarde biedt en is ongeëvenaard in zijn prijscategorie.

Praktisch gezien hangt de rijkwaliteit af van twee belangrijke factoren: de algehele bouwkwaliteit van de step en de banden. Aangezien de bouwkwaliteit van de Hover-1 Alpha behoorlijk solide is en de banden groot en zacht zijn, is het geen wonder dat de step een uitstekende dagelijkse ervaring biedt, zelfs op plaatsen die onherbergzaam zijn voor steps. Je zult waarschijnlijk geen goedkope step vinden die een soepeler rijgedrag kan bieden dan deze.

Veel eigenaren hebben geprobeerd offroad op de step te rijden, en hoewel sommigen melden dat ze veel plezier hebben, zou ik het ten zeerste afraden dat doen. Dit is in de eerste plaats een stadsstep en je moet proberen zoveel mogelijk op verharde en vlakke wegen te blijven.

Motor

De motor is weer een enorme overwinning voor de Hover-1 Alpha , en met 450 watt vermogen is het waarschijnlijk de krachtigste motor voor een elektrische step in de budgetcategorie.

De BLDC-naafmotor is geïntegreerd in het achterwiel, waardoor de step wat extra tractie en koppel krijgt, en het verbeteren van de algemene efficiëntie en prestaties van de step.

Snelheid

De officiële topsnelheid van de Hover-1 Alpha is 30 km/u. Wat goed te vergelijken is met de Zero10x elektrische step.

In de echte wereld is het verhaal een beetje anders… maar het is niet wat je zou verwachten!

Normaal gesproken overschatten stepmerken de topsnelheid, maar in dit geval is de echte topsnelheid eigenlijk hoger dan de officiële.

Gebruikers hebben vaak gemeld dat ze gemakkelijk snelheden halen die veel hoger zijn dan de officiële, waarbij één eigenaar zelfs een topsnelheid van 22 mph / 35 kmh rapporteerde! Hoewel dit waarschijnlijk zelden voorkomt, kun je op zijn minst verwachten dat je de officiële topsnelheid haalt, wat al een zeer goede topsnelheid is voor de gewone steprijder.

De step accelereert vrij zacht voor zijn motor vermogen, vooral omdat hij wat zwaarder is dan de gemiddelde budget-forens.

Klimmen

Vreemd genoeg, terwijl de step een behoorlijk krachtige motor heeft, en de motor is geïntegreerd in het achterwiel dat levert over het algemeen meer koppel, de Hover-1 Alpha is nog steeds slechts een gemiddelde klimmer.

Er is geen bekende klimhoek gepubliceerd door Hover-1, maar gebruikerstests en eigenaarsrapporten beschrijven klimmen als redelijk gemiddeld, met de step die milde heuvels goed beklimt, maar begint te worstelen op gematigde hellingen, en waarschijnlijk helemaal niet in staat is om te presteren op steile heuvels.

 

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/opvoeren