Gerlachusbier
Image default
Financieel

De 3 grootste risico’s van het afsluiten van een persoonlijke lening

Het afsluiten van een persoonlijke lening kan uw financiën schaden als u niet voorzichtig bent. U wilt zich bewust zijn van deze drie grote risico’s voordat u leent.

Persoonlijke leningen kunnen een goede manier zijn om geld te lenen wanneer dat nodig is. Deze leningen hebben tenslotte betalingsschema’s opgesteld, dus er zijn geen verrassingen – en de rentetarieven die u betaalt, liggen vaak ver onder wat u in rekening zou worden gebracht als u een creditcard zou gebruiken.

Maar hoewel er voordelen zijn aan het gebruik van een persoonlijke lening om toegang te krijgen tot fondsen die u nodig heeft, zijn er ook enkele grote risico’s waarmee u te maken kunt krijgen wanneer u dit type lening afsluit. Hier https://leningmetbkr.com/ zijn drie grote die u moet kennen. Hieronder een korte samenvatting.

1. Niet in staat zijn om uw betaling te doen

Het grootste risico bij het afsluiten van een persoonlijke lening is dat u het zich niet kunt veroorloven om uw toezegging aan uw geldschieter na te komen. Als uw maandelijkse leningbetaling te hoog is om te betalen en u uw lening niet kunt betalen, kunt u ernstige financiële gevolgen krijgen.

Naast schade aan uw credit score, kunt u ook juridische stappen ondernemen. Dit kan leiden tot een gerechtelijk vonnis tegen u dat mogelijk kan worden afgedwongen door beslaglegging op uw loon of een pandrecht op eigendommen die u bezit.

Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet u precies weten hoeveel uw persoonlijke leningbetalingen zullen zijn en zien hoe ze in uw budget passen. Als u merkt dat u de betalingen niet gemakkelijk kunt betalen, leen dan niet.

Veel mensen komen ook in gebreke met leningen vanwege het verlies van hun baan of een medisch probleem. Om u tegen dit risico te beschermen, moet u een noodfonds sparen met enkele maanden levensonderhoud voordat u leent. Op die manier heb je, als je je baan verliest of niet kunt werken omdat je ziek wordt, nog steeds geld om je lening te betalen. Hoe kan je dit het beste aanpakken? Kijk op https://zonder-bkr-lenen.com/ voor een paar handige tips. 

2. Te diep in de schulden komen

Als u een persoonlijke lening aangaat en u vastlegt om maandelijkse betalingen te doen, kan deze schuld uw vermogen om andere doelen te bereiken die u heeft, belemmeren. Dat komt omdat uw inkomen nu moet gaan naar het afbetalen van uw lening in plaats van andere dingen met uw geld te doen, zoals sparen voor uw pensioen.

U wilt voorkomen dat u uw toekomstige inkomen vastlegt door veel aan te nemen van schulden of door het aangaan van onnodige schulden. Dus voordat u een lening aangaat, overweeg dan of u echt moet lenen en of het aangaan van deze schuld het offer waard is dat uw toekomstige zelf zal moeten brengen terwijl u het afbetaalt.

Het risico om te diep in de schulden te komen is nog groter als u een persoonlijke lening aangaat om schulden te consolideren en de opbrengst van de lening gebruikt om uw creditcards terug te betalen. Als u uw kaarten afbetaalt en uw kredietlimiet vrijmaakt, kan het zijn dat u weer op de kaarten moet rekenen als u te veel geld uitgeeft. Dit kan u achterlaten met zowel de betaling van de persoonlijke lening als een hoop nieuwe creditcardschulden die u moet terugbetalen.

Om dit te voorkomen, moet u er absoluut zeker van zijn dat u met een beperkt budget kunt leven en niet te veel geld uitgeeft voordat u uw creditcardschuld consolideert met een persoonlijke lening.

3. Uw vermogen om in de toekomst te lenen schaden

Lenders zullen u geen lening verstrekken als zij vinden dat u te veel uitstaande schulden heeft in verhouding tot uw inkomen. Als u een persoonlijke lening afsluit, wordt de betaling ervan meegerekend wanneer uw schuld-inkomensverhouding wordt bepaald.

Dit kan een groot probleem worden als u nu leent en een lening moet afsluiten voor iets anders later voordat uw huidige lening is afbetaald. Stel dat u een lening afsluit voor uw bruiloft. Als die lening te hoog is in verhouding tot uw inkomen, kan uw schuld/inkomen-ratio te hoog zijn om volgend jaar in aanmerking te komen voor een woninglening bij uw nieuwe echtgenoot.

Om dit risico te vermijden, doneert u leen nergens voor, tenzij het echt nodig is. En als u toch leent, houdt u uw leningsaldo altijd zo laag mogelijk en probeert u ervoor te zorgen dat het totale uitstaande bedrag aan schulden dat u verschuldigd bent – inclusief leningen en creditcardbetalingen – redelijk blijft in verhouding tot uw inkomen.

Het is de moeite waard om deze risico’s voor persoonlijke leningen te minimaliseren

Telkens wanneer u overweegt geld te lenen, moet u de risico’s kennen. Door deze drie grote potentiële risico’s van Als u een persoonlijke lening afsluit, kunt u hopelijk stappen ondernemen om deze te minimaliseren, zodat uw beslissing om te lenen geen nadelige gevolgen heeft voor uw toekomst.

https://zonder-bkr-lenen.com/leningen/59500-euro-lenen/