Gerlachusbier
Image default
Financieel

Waarom het dit jaar gevaarlijk kan zijn om een HELOC uit te schakelen

Tegenwoordig hebben huiseigenaren in de VS veel overwaarde. Dat komt omdat de woningwaarde het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen en dat geeft eigenaren van onroerend goed de mogelijkheid om tegen hun woning te lenen.

Als u geld nodig heeft, denkt u misschien aan het afsluiten van een home equity kredietlijn, of HELOC. En er zijn voordelen aan het volgen van deze route.

Met een HELOC bent u niet beperkt tot een enkel vast bedrag dat u kunt lenen. In plaats daarvan krijgt u toegang tot een kredietlijn waaruit u gedurende een langere periode – soms tot 10 jaar – naar behoefte kunt putten.

Bovendien zijn HELOC’s vrij eenvoudig te kwalificeren omdat ze worden beveiligd door het eigen vermogen dat u in uw huis hebt. Wanneer u een ongedekte lening afsluit, zoals een persoonlijke lening, kan uw geldschieter eigenlijk alleen vertrouwen op uw kredietscore en geschiedenis om te bepalen of u geld wilt lenen.

Maar hoewel HELOC’s zeker hun voordelen hebben, is er één groot nadeel aan het afsluiten van een HELOC. En het kan je dit jaar weer blijven achtervolgen.

Stijgende tarieven zorgen voor problemen voor HELOC’s

Hoewel HELOC’s veel flexibiliteit bieden, is er iets dat ze niet doen aanbod zijn vaste rentetarieven op het bedrag dat u leent. De rente van HELOC is eerder variabel, en dat kan ervoor zorgen dat uw maandelijkse betalingen in de loop van de tijd veranderen. Ook is geld lenen zonder een partner een optie om onder de voorwaarden uit te komen.

Als uw betalingen sterk stijgen, kunnen ze moeilijk bij te houden zijn. En als u achterloopt op uw HELOC-betalingen, riskeert u gevolgen zoals schade aan de kredietwaardigheid en de mogelijkheid om uw huis te verliezen.

Ondertussen gaat de Federal Reserve verder met een reeks geplande renteverhogingen in een poging de inflatie te vertragen. En daardoor kan elke lening of kredietlijn met variabele rente de komende maanden duurder worden.

Daarom moet je voorzichtig te werk gaan bij het afsluiten van een HELOC. Misschien vind je het leuk om op verschillende tijdstippen een kredietlijn te kunnen aanboren, terwijl je bij een overwaarde of persoonlijke lening een forfaitair bedrag leent. Maar omdat de rentetarieven waarschijnlijk zullen blijven stijgen, kan het afsluiten van een HELOC betekenen dat u later met zeer dure betalingen wordt geconfronteerd.

Een betere manier om nu te lenen

Als u moet lenen geld, kan het echt lonen om een lening vast te leggen met een vaste rentevoet. Als je credit score in orde is, kan een persoonlijke lening een slimme keuze zijn. Maar als uw credit score niet de beste is, dan kan een lening met eigen vermogen resulteren in een lagere rente, aangezien uw geldschieter minder-dan-stellaire kredieten (tenminste tot op zekere hoogte) over het hoofd kan zien als u veel eigen vermogen heeft in uw eigendom.

Natuurlijk is het een goed idee om dat bedrag tot een minimum te beperken, ongeacht welke leenroute u kiest. En dat is een ander gevaar van HELOC’s. Hoewel ze flexibiliteit bieden, kan het verleidelijk zijn om op een HELOC te tikken als die kredietlimiet er is. Maar het gemak waarmee u toegang krijgt tot dat geld kan u ertoe brengen om om de verkeerde redenen te lenen. En dus tussen dat en het potentieel voor hogere rentetarieven, zou het echt lonend kunnen zijn om op korte termijn een HELOC te vermijden.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/