Gerlachusbier
Image default
Aanbiedingen

Je hebt meer kattenbakken nodig dan je denkt

Waarom zou een kat meer dan één kattenbak nodig hebben? Omdat er een heleboel factoren zijn die de toegang tot een enkele kattenbak blokkeren en andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat ze er een stressvolle of pijnlijke associatie mee ontwikkelen. Als jij jouw kat slechts één enkele, eenzame optie geeft, zal dat voor geen van beide goed zijn (dit is een beleefde manier om te zeggen dat ze ergens anders hun behoefte zullen doen of zullen lijden aan een pijnlijke aanval van constipatie of zelfs urinaire obstructie).

 

Waar plaatst je de kattenbakken van jouw kat

Als het op het plaatsen van de kattenbak aankomt, wil uw kat graag dat je de drie “L’s” onthoudt: locatie, locatie, locatie!

De beste plaats voor kattenbakken

Gemakkelijke toegang en uitgangen: In het ideale geval moet jouw kat minstens twee manieren hebben om van en naar de kattenbak te gaan. Dit is om te voorkomen dat de kattenbak volledig geblokkeerd raakt (bijv. door de hond, een bullebak, een gesloten kastdeur, etc.). Als ze niet op een betrouwbare manier bij hun doos kunnen komen of ervan weg kunnen, zullen ze hem waarschijnlijk ook niet op een betrouwbare manier gebruiken.

 

Veel ruimte ertussen: Zelfs als je het juiste aantal kattenbakken heeft, is het net zo belangrijk om de kattenbakken van jouw kat te spreiden om problemen te voorkomen. Ik huiver elke keer als ik een huis zie met het juiste aantal kattenbakken, maar ze staan allemaal op een rij in dezelfde kamer (bijna, maar geen sigaar). Het is het beste om de kattenbakken te verspreiden over verschillende kamers, en in ieder geval minstens één kattenbak op elke verdieping van je huis te hebben. Maar als de kattenbakken absoluut in dezelfde kamer of ruimte moeten staan, zorg dan voor voldoende ruimte tussen de bakken.

Maak je huis katvriendelijk
Beste kattenvoer

Goede luchtcirculatie: De neus van jouw kat is vrij gevoelig, en het proppen van hun kattenbak in een kleine kast of een groezelige kelder zal hen waarschijnlijk dwingen om te gaan met geuren en luchtjes die hen kunnen stressen en ontmoedigen om hun bak te gebruiken.

Wat te vermijden bij het plaatsen van kattenbakken

Kitten kattenbak vochtige luchtroosters: Ventilatieopeningen van verwarming en airconditioning kunnen voor onvoorspelbare luchtstromingen zorgen (wat jouw kat betreft) die je kat kunnen laten schrikken en stress bezorgen. Probeer te voorkomen dat de kattenbak in de buurt van dergelijke ventilatieopeningen staat.

 

Voetverkeer: Als jouw kat te maken krijgt met de mogelijkheid dat een heleboel mensen langs hun toilet lopen (of rennen, vooral als je kleine kinderen in huis heeft) elke keer dat ze moeten gaan, zal het zeker niet comfortabel of leuk voor ze zijn. Probeer een plek te vinden waar niet te veel voetgangers komen.

 

Lawaai: Naar de wc gaan is een vrij kwetsbaar scenario voor katten, en ze kunnen vaak op “hoog alarm” staan als ze in hun doos zitten. Als ze hun behoefte doen in een ruimte waar veel lawaai is – vooral als het lawaai hard of plotseling is – dan zal uw kat niet in staat zijn om rustig te gaan. Hoewel wasruimtes vaak een plek zijn waar kattenbakken staan, kan het lawaai van een kletterende wasdroger of het einde-cyclus-alarm van een van beide machines genoeg zijn om jouw kat stress te bezorgen als hij of zij zich blootgesteld voelt. Probeer de wasruimte te vermijden als jij kunt.

Hoeveel kattenbakvulling moet je gebruiken en welk type

Het vullen van de kattenbakken van je kat is meestal heel eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die je moet weten om de juiste opstelling voor je kat te krijgen.

Het type kattenbakvulling: Ten eerste moet je natuurlijk de kattenbakvulling van je kat kiezen. Gezien alle opties en marketing kreten die er zijn, heb ik me erop toegelegd om jou te helpen de kattenbakvulling te vinden die het beste is voor jouw specifieke kat. 

Maar, algemeen gesproken: katten geven de voorkeur aan fijn verdeelde kattenbakvulling boven grote korrels. Vermijd geparfumeerde strooisels, dit irriteert de gevoelige neus en longen van je kat niet, gebruik een stofarme kattenbakvulling.

 

Hoeveel kattenbakvulling te gebruiken: De juiste hoeveelheid kattenbakvulling voor de kattenbak hangt af van hun voorkeuren en graaf gewoonten, jouw schep gewoonten en het type kattenbakvulling dat u gebruikt. Voor katten die niet veel graven kunt u volstaan met een centimeter of twee in de kattenbak, als je meerdere keren per dag schept en als de kattenbakvulling snel en stevig klontert. Maar dat zijn de ideale omstandigheden voor het onderhoud van de kattenbak, en zelfs dan kan 1-2″ kattenbakvulling niet genoeg zijn. Om het zekere voor het onzekere te nemen, raad ik aan te beginnen met 2-3″ strooisel in elke bak en dit zo nodig aan te passen en altijd bij te vullen om die diepte te behouden.

 

Je zou een kattenbakvulling kunnen overwegen: Voor kittens die net leren hun kattenbak te gebruiken, kun je een beetje kattenbak lokmiddel toevoegen. Dit middel kan ook nuttig zijn om kattenbak-getrainde katten weer verliefd te maken op hun kattenbak – maar bij deze jongens is het ook belangrijk om ze te laten controleren door jouw dierenarts om er zeker van te zijn dat er geen medische reden is waarom ze hun kattenbak in de steek hebben gelaten.

https://www.amsterdamsuitburo.nl/amsterdam/problemen-met-zwerfkatten-in-amsterdam/