Gerlachusbier
Image default
Bedrijven

Brand en overbelasting van elektra

Elektrische apparaten, groepenkasten en opladers zijn nog te vaak oorzaken waardoor brand en storingen ontstaan. Dit is wel voorkomen kunnen worden bij goed onderhoud. Hieronder staat hoe dit kan komen en hoe dit in de toekomst juist weer voorkomen kan worden.

Telefoon in de nacht opladen

Mobiele telefoons worden alsmaar belangrijker, de meeste mensen gebruiken een telefoon de hele dag en er staat veel persoonlijke informatie op. Veel mensen hebben ook een wekker op hun telefoon. Maar na een hele dag je telefoon gebruikt te hebben is deze vaak leeg, en dan besluit je om deze in de nacht op te laden. Helaas is je telefoon in de nacht opladen geen goede keus. Wanneer je je telefoon oplaadt komt hier warmte bij vrij en af en toe zoveel warmte dat je hele telefoon heet wordt. De oorzaak van deze warmte is de accu, en wanneer deze warmte nergens naar toe kan is de mogelijkheid aanwezig dat deze in de fik kan vliegen. 

Wanneer je een kapotte oplader gebruikt is er de mogelijkheid aanwezig dat er kortsluiting kan ontstaan. Bij kortsluiting komen er vaak vonken vrij in de meterkast, als deze vonken in het isolatiemateriaal terecht komen kan er ook brand ontstaan.

Oude en kapotte elektrische apparaten

Elektrische apparaten die al een tijdje gebruikt worden in uw woning zuigen vaak veel stof op. Met al deze stof in de apparaten kunnen de ventilatoren niet meer goed draaien. De ventilatoren moeten nu overuren maken. Maar vaak zijn deze overuren niet genoeg en de warmte kan niet goed weg. Door de overuren en de warmte kan er weer brand ontstaan of stroomstoring.

De groepenkast vervangen

Gevaar komt dus door verschillende elektrische apparaten en kapotte opladers maar ook overbelasting. Door deze gevaren kan er brand ontstaan in de meterkast en meerdere stroomstoringen. Overbelasting en storingen kan je in veel gevallen eenvoudig voorkomen door je groepenkast uit te breiden, soms kan dit niet en is vervanging nodig.