Gerlachusbier
Image default
Vakantie

Waar moet een slaapzak aan voldoen?

Waar moet een slaapzak aan voldoen?

Een Slaapzak is altijd handig, vooral als je gaat kamperen op vakantie of tijdens een festival. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je wel op moet letten. Zo is de dikte het belangrijkste. Je wil het niet te koud hebben, maar ook niet te warm. Sommige slaapzakken hebben een uitneembare binnenkant waardoor je hem zowel in de zomer als winter kunt gebruiken. Het beste kun je kiezen voor een 4 seizoenen model. Maar als je alleen in de zomer of alleen in de winter gaat zijn daar natuurlijk ook modellen voor te vinden. Met het opwarmende klimaat weet je alleen nooit hoe warm het zal zijn dus vandaar onze aanbeveling.

Ook kun je op het materiaal letten waarvan de slaapzak gemaakt is. Daarnaast is het voor kleine kinderen en baby’s aan te raden om te kijken naar de TOG waarde. Deze geeft je precies inzicht hoe je jouw jonge kind of baby de juiste temperatuur kunt geven voor de nachtrust. Natuurlijk zijn er ook mensen die op het gewicht letten. Denk bijvoorbeeld eens aan backpackers die alles tijdens hun tocht moeten meedragen. Zij kiezen vaak voor een zo licht mogelijke slaapzak. Ook de lengte is belangrijk, zorg dat je hem altijd net iets groter als je lichaam koopt.

Een paar praktische tips

We hebben bij 5top ook nagedacht over een paar praktische tips. Zo moet je een slaapzak nooit opvouwen maar juist oprollen. Vaak worden ze met een hoes geleverd en dan zit niet meteen de hele koffer vol. Daarnaast moet je altijd zorgen dat er iets onder ligt. Dit omdat je zo ervoor zorgt dat hij ook niet vies wordt. Bij thuiskomst kun je hem dan lekker buiten hangen en laten luchten i.p.v. dat je hem ook nog moet gaan wassen. De stroom wordt steeds duurder, dus dat scheelt weer een wasbeurt.