Gerlachusbier
Image default
Recreation / Food

Salarisberekening overdragen

HR-managers en hele afdelingen besteden taken als salarisberekening steeds vaker uit aan derde partijen. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om dit soort taken niet meer binnen het bedrijf te behandelen, maar om ze aan iemand anders te geven. Dit gaat erg makkelijk in zijn werk en brengt bovendien vele voordelen met zich mee.

 

Wanneer je de salarisverwerking en andere administratieve taken uitbesteedt aan een extern bureau, betekent dit voor jou dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Een bureau met professionals op het gebied van HR neemt dit soort taken van je over. Zelf hoef je enkel de gegevens aan te leveren die zij nodig hebben om het werk voor jou te doen. Dit zijn gegevens over nieuwe medewerkers, veranderingen binnen het personeel of in salarissen, wanneer iemand overuren heeft gemaakt of iets wilt declareren, verzuimmeldingen en nieuwe verlofaanvragen. Het bureau waaraan jij de werkzaamheden uitbesteedt verwerkt dan deze gegevens en zet alle output online in een handig portaal, waar ook jij inzicht in hebt. Hier vindt je dus dingen als jaaropgaven, digitale loonstroken en journaalposten, loonaangiftes aan de belastingdienst, verschillende betaalbestanden, rapportages en ook aangiften omtrent het pensioen. Nieuwe gegevens worden vinnen een dag verwerkt en alles is continu beschikbaar voor de HR afdeling. Met de employee self serviceis het ook voor werknemers mogelijk om zelf wijzigingen aan te brengen of door te geven door middel van een makkelijke app. 

 

Ondernemingen ondervinden verschillende gemakken wanneer zij de salarisverwerking uitbesteden.  Zo is het behoorlijk kosten efficiënt. Sommige mensen denken juist het tegenovergestelde, maar niets is in werkelijkheid minder waar. Een bureau zorgt namelijk vaak voor een veel doeltreffendere oplossing waarbij de kosten op maat zijn van de opdracht. Ook heb je behoorlijk wat tijdswinst. Omdat alle administratieve werkzaamheden worden overgenomen, kan het HR-team zich concentreren op belangrijkere taken die zij te doen heeft.