Gerlachusbier
Image default
Recreation / Food

Kent u alle sushi van Wereldrestaurant Beverhof?

Het Japanse gerecht sushi kent vele soorten en maten. In Japan zijn bijvoorbeeld hele andere soorten sushi populair als in het Westen. In dit artikel zetten wij de soorten sushi voor u op een rijtje! Wilt u onbeperkt genieten van Sushi en andere gerechten uit de wereldkeuken? Dan bent u bij Wereldrestaurant Beverhof aan het juiste adres. Op de website van Wereldrestaurant Beverhof kunt u eenvoudig een plaatsje reserveren. Zelf de alcoholische dranken zijn inbegrepen in de arrangementen die worden aangeboden door Wereldrestaurant Beverhof.

Oshi Sushi

Oshi-zushi betekend in het Japans: Fijn gedrukte Sushi. De sushi wordt in een houten bak geperst tot een rechthoekige vorm. In het midden wordt vaak groente of vis geplaatst. In tegenstelling tot de meeste sushi soorten komt deze soort uit de stad Osaka. De meetse sushi soorten komen namelijk uit Tokio.

Inari

Inari is een wat minder bekende vorm van sushi. Deze sushi wordt namelijk niet bereidt met rauwe vis. In plaats van de vis wordt de sushi in een klein zakje van gefrituurde tofoe gestopt. Deze tofoe noemt men “aburaage”. Omdat de aburaage veel vet bevat na het frituren wordt deze nog kort gekookt. Zo wordt het vetpercentage in de aburaage flink verlaagd.

Maki

In het westen is de bekendste soort sushi de Maki-sushi. De betekenis van het woord maki is gerold. De rijst samen met de overige ingrediënten op een rol zeewier gelegd en opgerold met behulp van een cilinder met een doorsnee van 3cm. Vervolgens wordt de rol versneden en geserveerd. De maki rol kent ook nog verschillende manieren van bereiding. Zo is de uramaki een variant waarbij de rijst juist aan de buitenkant van de rol zit. Een populaire uramaki sushivorm is de California Roll. Er bestaat ook een dikkere maki-rol binnen de sushi keuken. Deze noemt men de futomaki.