Gerlachusbier
Image default
Recreation / Food

Wat verdient Cristiano Ronaldo?

Gisteren schitterde Cristiano Ronaldo met zijn Real Madrid weer in de Champions League door PSG met 3-1 te verslaan. Cristiano Ronaldo scoorde weer twee keer en liet nog maar eens zien waarom hij de bestbetaalde voetballer ter wereld is. Maar hoe veel verdient ie nou eigenlijk? We geven één hint, het is iets meer dan staat in de cao-bouw.

 

Ronaldo wordt sinds november 2016, na de laatste contractverlenging tot nu toe, voor zijn beloond met 421 duizend euro per week voor zijn inspanningen voor de grootste voetbalclub van Spanje. Bereken salaris door 421 duizend maal 52 weken te doen en je komt uit op bijna 22 miljoen euro op per jaar.

 

Alsof dat nog niet genoeg is om van rond te komen heeft Cristiano Ronaldo ook sponsordeals met onder andere Nike. Na drievoudig NBA-kampioen James werd Cristiano Ronaldo de tweede atleet die een ‘eeuwige’ verbintenis aanging met het Amerikaanse sportmerk. James krijgt voor deze levenslange binding 950 miljoen. Vele denken dat Ronaldo onder dezelfde voorwaarde zijn contract heeft getekend. Naast Nike heeft Cristiano Ronaldo ook nog sponsordeals met Armani, Castrol, PokerStars en Tag Heuer.

 

Cristiano Ronaldo is niet alleen een sporter en gezicht van enkele merken, hij is ook een zakenman. Zijn CR7-merk is bekend van de onderbroeken, maar biedt ook andere producten aan. Ook is Cristiano Ronaldo eigenaar van twee hotels in Portugal; Pestana CR7 in Lissabon en een hotel in Funchal de Madeira. Het einde van Cristiano Ronaldo’s loopbaan als voetballer komt binnen enkele jaren tot een einde, dus het ligt in de lijn der verwachting dat Cristiano Ronaldo zijn zakelijke imperium nog meer zal uitbreiden.

 

Je wordt er misschien moedeloos van dat een voetballer zó veel geld verdient, maar Cristiano Ronaldo doet ook een hoop nobele dingen met zijn geld. Zo heeft hij in het verleden Save the Children, World Vision en Unicef gesteund en stortte hij na de gewonnen Champions League-finale van 2016 600 duizend euro aan een goed doel. In 2015 werd Cristiano Ronaldo uitgeroepen tot meest gulle sporticoon ter wereld door Dosomething.org.